Hanne Østergaard logo

Hvordan deler du din viden?

Har du brug for noget du kan svare på - før du deler?

Hvordan deler du din viden?
Hanne Østergård
Udgivet: 15. januar 2024
Opdateret: 4. marts 2024
Er du den, der er god til at dele viden og information om dig, din virksomhed, dit arbejdsliv og dine tanker på Facebook, Instagram eller andre medier?
Eller er du den, der deler din viden, når eller hvis du får et konkret spørgsmål, du skal svare på. Ikke nødvendigvis på de sociale medier, men i høj grad andre steder, som fx i en mail eller et nyhedsbrev?
Jeg hører til den sidste gruppe.
Min hjerne fungerer bedst, når jeg ved præcis, hvad du vil høre fra mig. Og det stemmer nok meget godt overens med, hvad jeg laver.

Hvis du ikke ved, hvad jeg laver!!!

Se, allerede her går det galt. Du har ikke spurgt mig. Men for at alt giver mening, skal jeg gøre det kort og forklare, hvad jeg laver.
Jeg hjælper mine kunder med at skabe synlighed på Google og tiltrække kunder. Det gør jeg med et godt solidt SEO-arbejde. Det betyder, at jeg bruger mine vågne timer på excel-ark, datagennemgang, google search console samt mange andre programmer for at finde ud af, hvad mine kunders kunder spørger om, hvad de søger på, hvad de har brug for.
På den måde kan vi bedre skabe indhold, der rammer lige i rumpetten, altså dét, der er behov for.
I grunden forstår jeg mig ikke på sociale medier. Jeg er elendig til at kommentere og like andres opslag. Jeg glemmer navne, virksomheder og opslag, som jeg har set for 4 minutter siden. Jeg er ikke den bedste at være “onlineven” med.

Men hvorfor fortæller jeg dig det her?

Hvis du har det ligesom mig og ikke trives med at lave nye opslag igen og igen, så findes der altså andre metoder til at skabe synlighed og tiltrække kunder.

Bemærk: Det er altid en god ide at have en social media-profil. Det er vigtigt, at kunden kan finde os og se os mere “i live”, men det betyder ikke, at det er den eneste mulighed for at skabe et publikum.

Derfor har jeg gjort det til en regel, at jeg bruger de sociale medier til at vise hvem jeg er (også selv om det betyder at vise, at jeg ikke er meget på de sociale medier), for det er jo det reelle billede.

Dertil skaber jeg synlighed, deler min viden og tiltrækker kunderne på anden vis.
Jeg stiller mig til rådighed og svarer på de spørgsmål, jeg bliver stillet - gennem mit SEO-arbejde. På den måde skaber jeg relationer, samtaler - og kunder.

Der er forskel på henvendelser fra sociale medier og fra Google

Det er min oplevelse - og her må du rette mig, hvis du er uenig.
Typisk er de henvendelser, jeg får, på fx Facebook og Instagram, fra mennesker, der bliver inspireret eller søger inspiration til at tiltrække kunder på anden vis end ved at lave opslag på sociale medier. Paradoksalt nok. Men behovet for hjælp er bare ikke stort nok.
De henvendelser, jeg til gengæld får fra Google, er en helt anden sag.
De kommer efter en bevidst søgning på en løsning, et svar eller et konkret produkt. Og de kommer, fordi de er matchet til det indhold, jeg har lavet.
Her er behovet mere italesat, og ønsket om forandring er stort.
Det betyder også, at henvendelserne, jeg får fra Google, er fra folk, der har læst om mit arbejde og mine ydelser. De forstår konceptet med, at jeg svarer dårligt på mail og telefon fra andre end mine kunder. De har læst, at jeg gerne tager mig tid til en samtale, hvis de booker en. Og vigtigst af alt, så siger jeg ikke ja til, at jeg kan hjælpe, før jeg har tjekket dine data og tjekket forespørgsel ud for din forretning.
Det er de henvendelser, jeg arbejder på at skabe flere af.
Det samme gør jeg for mine kunder.
Og du kan godt se, at det ikke rimer ret meget på en dans på TikTok eller et opslag på facebook.

Men det er jo bare min version.
Hvad tror du på?
Min version af henvendelser fra sociale medier
Copyright © 2024 All Rights Reserved
magnifiercrossmenu